Козметика за чувствителна кожа

В допълнение на трите основни типа кожа (нормални, маслени и сухи) естетите разпределят друга – чувствителни.

Неговите функции включват чувство на натиск, често зачервяване и дразнене, сърбеж и лющене на кожата. Чувствителната кожа е нарушена, тя е намалена на защитната прага, а след това най-малките външни дразнители могат да причинят дискомфорт и по-горе симптоми. Основното правило при избора на козметика в този случай – задълбоченост и грижа. След кожата от този тип може да реагира на непредвидими компонент, съдържащ се в козметиката.
опции козметика

Грижа за тялото. За чувствителна кожа, че е желателно да се използва подхранващ или хидратиращ душ гел. От суровите ексфолианти е по-добре да се даде максимално – можете да премахнете мъртвите кожни частици с леко ексфолиране. За чувствителна кожа овлажняващ перфектно нежна текстура лосион и мляко. Нанесете ги лесни масажни движения, след вземането на вана в тялото е на пара, предварително накиснати кърпа му. През зимата можете да използвате средствата от дебели последователност – подхранва кремове и балсами.

Грижа за лице. По-добре да се мият с преварена вода. След това, се препоръчва да се избършете тоник лице без алкохол. отстраняване на грим за предпочитане се провежда като се използва мляко грим отстраняване или мицеларна вода. Scrubs и обелки по-добре да изключват понякога е възможно да се използва лек гомаж и не съдържа разяждащи абразивни частици. Маски трябва да бъдат избрани подхранващи и овлажняващи, че не се препоръчва да се използва за почистване на алкохолна основа и маски филм.
Как да изберем козметика за чувствителна кожа

При избора на козметика, търсят продукти с етикет „за чувствителна кожа“ или „хипоалергенни“, те се намали риска от странични ефекти. Потенциал дразнене на козметичен състав може да бъде алкохол, етерични масла и киселини (салицилова киселина, плодове и т.н. стр). Преди да използвате инструмента за тест е в свивката на лакътя си. Чрез дискомфорт или дразнене след прилагане на който и да е продукт, спрете да го използвате. Всички средства за чувствителна кожа трябва да имат търг текстура и лесно се промиват с топла вода. Ако все още не може да избере най-добрия овлажнител за тялото си, се консултирайте с козметик или дерматолог.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *