Как да изберем подходящите обувки. Всичко за краката

Често купуваме обувки, ръководени само от външния му вид. За нас е важно колко привлекателни и модерни са обувките. Но изборът на обувки трябва да се подхожда с всякаква сериозност: Вашето здраве зависи от това, което носите на краката си.

Нискокачествените или просто неподходящи обувки могат да засенчат живота на малки, но досадни проблеми, например, мазоли. В допълнение, може да има много по-сериозни проблеми – заболявания на вените, ставите, мускулите и дори на гръбначния стълб. Следователно двете основни правила за избор на обувки са много прости: 1) по-добре да не се спасява и 2) да се откажат от красивите, но неудобни обувки.

Не е необходимо да купувате нови обувки сутрин: вечер краката са леко подути, а обувките, придобити сутрин, може да изглеждат стегнати. Уверете се, че обувката се вписва перфектно по размер – тя плътно приляга на крака ви, но не го изтласква. Слепените обувки могат да причинят нарушения на кръвообращението, врастнали нокти или огъващи пръсти. Не купувайте твърде тесни обувки с надеждата, че с течение на времето те се носят – не се налагайте да ходите в неудобни обувки за дълго време. Все пак, не трябва да носите много хлабави обувки, в които краката „виси“. Поради такива обувки могат да се появят и жилки, а мускулите на краката постоянно се стремят.

„Когато монтирате, винаги носете и двете обувки“, препоръчват специалистите. – Уверете се, че сте ходили през помещението за монтаж. Докато вървите, трябва да усетите пръстите на обувката леко с пръсти, но не се опирайте на него. Изтеглете ръка над повърхността на материала и се уверете, че пръстите на краката му не се изпъват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *